Lakanto Monkfruit Zoetstof 235 gram

  • Model:0843076000228
  • 0 Aantal op voorraad
  • Gemaakt door: Lakanto

 Stel een vraag 

€12,50EUR
Prijs op aanvraag

"Monkfruit of ‘Luo han guo’ in het Chinees is een kleine ronde vrucht uit de familie van de komkommerachtigen, afkomstig uit de bergen in Zuid-China (1).

De antioxidante stof ‘mogroside’ ligt aan de basis van de hoge zoetkracht. Deze molecule zou ook een gunstig effect hebben op de regulering van het suikergehalte, maar dat moet nog worden bevestigd (2).

In de Verenigde Staten wordt het extract gebruikt in een uitgebreid assortiment levensmiddelen om de zoetende eigenschappen en omdat er geen calorieën in zitten. De U.S. Food and Drug Administration, die de veiligheid van voedingsproducten en medicijnen onderzoekt, beschouwt de stof als ‘algemeen erkend als veilig’. Dat is ook het geval voor andere landen, zoals Canada, China, Japan en Singapore, die vinden dat deze vrucht geen bedreiging vormt voor de gezondheid (3). In Europa is Monkfruit momenteel niet toegestaan: het moet nog de Novel Food-evaluatieprocedure ondergaan (4)." (Kenniscentrum Zoetstoffen, 2019)"

Deze sub-tropische meloen achtige vrucht is van nature heel zoet en de zoetkracht ligt zelfs 20 maal hoger dan andere vruchten. Deze Lakanto Monkfruit (Latijns : Siraitia grosvenorii) smaakt dan ook als suiker maar volledig natuurlijk en geen nasmaak, de zoetheid sterkte van deze zoetstof is gelijk aan die van suiker dus 1 theelepeltje Lakanto monkfruit zoetstof staat gelijk aan een theelepeltje suiker. Verder geen calorieën en non-GMO (geen genetisch gemodificeerd producten gebruikt).

Referenties

(1) Website MONK FRUIT CORP. Geraadpleegd op 8 februari 2017
(2) ZHOU, Y. et al.Acta Pharmaceutica Sinica 2009 ;44:1252-1257.
(3)  Website  INTERNATIONAL FOOD INFORMATION COUNCIL FOUNDATION. Geraadpleegd op 8 februari 2017
(4) Website EUROPEAN COMMISSION (EC)Siraitia grosvenorii . Geraadpleegd op 8 februari 2017

Status op dit moment (08-02-2020)

Er is gevraagd of voor dit product een vergunning vereist is volgens net Novel Food Regulation. Volgens de informatie waarover de bevoegde autoriteiten van de lidstaten beschikken, is dit product niet vóór 15 mei 1997 als voedingsmiddel of voedselingrediënt gebruikt. Daarom moet een veiligheidsbeoordeling worden uitgevoerd onder het NovelFood Regulation voordat het in de EU als voedingsmiddel of voedselingrediënt in de handel mag worden gebracht.

 

tags:monkfruit,monk fruit,zoetstof,lakanto,lakanto nl,lakanto nederland,Luo Han Guo,monk fruit kopen,lakanto kopen,monk fruit kopen,monk fruit nederland,monk fruit zoetstof,Siraitia grosvenorii,Luohanguo,Luo han kuo,Buddha´s fruit,siraitia,balzsamkörte fajta,Momordika


Huidige Reviews: 1

Dit product was toegevoegd aan onze website op zondag 08 september, 2019.

Copyright © 2020 Espresso-T | Burg. Drijberweg 132 | 9254 EB, Hurdegaryp | info@espresso-t.nl | KVK nr: 01169971 | BTW nr: NL001462797B31.
Powered by Zen Cart 1.5.7